Home  |   Kindertypecursus  |   Privécursus  |   Open Inschrijving  |   Locaties  |   Contact  |   Typespellen
 

Daarom...

 

Is typen wel 'leuk'?

Nee, zult u waarschijnlijk zeggen.

En toch: of het nu gaat over studies, beroep of privé: zonder computer gaat bijna niets meer. Hierbij wordt veel met de muis gewerkt, maar de meeste tekst wordt getypt via het toetsenbord. En of u veel of weinig tijd hebt om te typen: het zoeken naar de gewenste letters is meestal niet de leukste bezigheid. Ook voor kinderen geldt dat zij hun tijd beter kunnen gebruiken.

Alléén met het tienvingersysteem hebben zij alle aandacht bij hun werkzaamheden en niet bij het typewerk. Wanneer zij typen met enkele vingers, zijn zij verplicht vaak te kijken naar het toetsenbord.

En een traditionele typecursus?

Om met tien vingers blind te leren typen moeten kinderen via een traditionele typecursus (klassikaal) vele saaie vingeroefeningen doen op het toetsenbord. Op deze manier duurt het 30 tot 40 uur tot zij de plaatsen van alle letters hebben geleerd. Pas als alle letters behandeld zijn (aan het eind van de cursus), kunnen zij daadwerkelijk het tienvingersysteem toepassen tijdens het eigen typewerk. Tot dan blijven zij de verkeerde typevaardigheid gebruiken.

De meeste internetcursussen zijn gelukkig wel spannend en aantrekkelijk gemaakt. Maar wie let er nu op de juiste vingerzetting? Een gezonde typehouding (rechte rug, schouders ontspannen, polsen laag etc.) Wie kijkt er mee tijdens het typen en corrigeert waar nodig?
Wilt u als ouder iedere les de vingerzetting en typehouding controleren? Het enige wat gecontroleerd wordt bij een internetcursus is WAT er getypt wordt, nooit HOE er getypt wordt (dat kunnen zij niet zien). Een diploma via een online systeem is dus geen garantie dat er met tienvingers en blind is getypt.

Daarbij vinden wij dat een examen voor typen niet noodzakelijk is. Het geeft veel onnodige spanning en voor kinderen met dyslexie is het helemaal niet leuk. De eventuele fouten komen niet uit het feit dat zij niet goed blind kunnen typen. Als een kind echt wil en goed oefent dan wordt typen steeds leuker als het goed gaat. Om het aantrekkelijker te maken biedt ASROM wel de mogelijkheid om online te oefenen waarbij zij direct zien of er fouten gemaakt zijn en hoe snel zij typen. De kinderen zijn het echter niet verplicht.

omhoog / terug

 
 
Blindtypen klassikaal
   
 

Nieuw

Alle cursussen zijn vrijgesteld van btw, wijzigingen voorbehouden.

 
     
 

Cursusinhoud

De inhoud van de cursus staat onder lesopbouw. Wat kunt u verwachten?
De 'daarom-pagina' vertelt u waarom deze typecursus beter is dan een gewone typecursus.

 
     
 

Contact

Onze opleidingscoördinator, Astrid Romijn, helpt u graag de juiste cursus te vinden:
rechtstreeks 06-51638321 of via
websitecontact@asrom.nl

 
 

 

 
 

 

 
 
ASROM - Bergschenhoek - Sinds 1998 - Contactgegevens